ANKARA / POLATLI - Polatlı Halk Eğitimi Merkezi

Ara

Gazzeye insanı yardım kapsamında Milli Egitim  Bakanlığı Hayat Boyu öğrenme  Genel Müdürlüğümüze bağlı Polatlı  Halk Eğitimi Merkezimizde  Filistinli çocuklar için  450 adet eşofman takımı dikiliyor.Halk Eğitimi  Merkezimizde  6 atölyede öğretmenler ve gönüllü kursiyerlerle çalışmalar  Aralık ayının sonuna kadar bitirilecek.

Kas

Ankara il Milli  Eğitim  Müdürlüğü’nün 2022 -1 TR01 –KA121 ADU -000062515 nolu yetişkin  eğitimi akreditasyonu kapsamında 13-17 Kasım  tarihleri arasında  İtalya Milano'da iş başı gözlem faaliyeti gerçekleşmiştir. Bu faaliyete Polatlı Halk Eğitimi Merkezi'nden, Kurum Müdürü Oğuz Bilge SOYDEMİR, Gıda Teknolojisi Öğretmeni Elif KARAKUŞ, Bilgisayar Öğretmeni Enise Kılıçarslan, Altındağ Halk Eğitimi Merkezi'nden Kurum Müdürü Cihan Yıldırım, Başkent Halk Eğitimi Merkezi'nden Müzik Öğretmeni Evrim Onay, Etimesgut Halk Eğitimi Merkezi'nden Giyim Teknolojisi Öğretmeni Aysel Ertinel katılmıştır.

Detaylı bilgi için   Açık Öğretim Lisesi Web sayfasına tıklayabilirsiniz.

Ağu

Ankara il Milli  Eğitim  Müdürlüğü’nün 2022 -1 TR01 –KA121 ADU -00002515 nolu yetişkin  eğitimi akreditasyonu kapsamında kurumumuz Müdür Yardımcısı Abbas Kaplan, Muhasebe Öğretmenimiz Menderes Okçu, El sanatları Öğretmenimiz Meryem Aydıntepe'nin katıldığı 12-23 Haziran  tarihleri arasında  Almanya Offenburg ‘ta “Volkshochschule Offenburg e.v” kurumunda iş başı gözlem faaliyeti gerçekleşmiştir

Haz

2022-2023 yılsonu sergimiz 01.06.2023 tarihinde gerçekleşti. Sergiye Polatlı Kaymakamı Sayın Murat BULACAK, Belediye Başkan Vekili Sayın Tolgahan GENÇ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İmralı KALOÇ ile İlçe protokolümüz katılım sağladı. Sergimizde Halk Eğitimi Merkezimizin öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerinin yıl boyunca emek emek yaptıkları çalışmaları sergilendi.

Mrt

Deprem Bölgesindeki vatandaşlarımız için tekstil ve giyim atölyemizde battaniye, yastık, atkı bere, uyku tulumu, kışlık malzeme üretimleri; Aşçılık kursumuzda bazlama, çörek, kek üretimleri gönüllü öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimizle yapıldı. Kaymakamımız Sayın Murat BULACAK kurumumuzu ziyaret ederek malzemleri kontrol etti.

Ock

Kaymakamımız Sayın Murat BULACAK 04.01.2023 tarihinde kurumumuzu ziyaret edip, kurslarımız hakkında bilgi alıp, kursiyerler ve öğretmenlerimizle sohbet etti.  Halk Eğitim kurslarının insanların gelişmesine, sosyelleşmesine katkısını vurguladı.

Kas

2022 Yılı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında kurtuluş savaşının önemli duraklarından biri olan o günlerin izlerini taşıyan ilçemizde; 101. yılında bağımsızlığın simgesi İstiklal Marşı ve bu simgenin mimarı İstiklal ve Vatan şairi Merhum Mehmet Akif ERSOY'u Anma Programı ile Karma Sergimizin çılışını yaptık.

Kas

Polatlı Halk Eğitimi Merkezi Erasmus+ Alanında Polatlı'da Örnek Bir Kurum Olmaya Devam Ediyor:

Türkiye Ulusal Ajansından  desteklenen ve  Aralık 2020-Aralık 2022 yılları arasında iki yılı kapsayan bir  şekilde Eramus+ projesi yürütmekteyiz. Ulusal Ajans tarafından desteklenen proje ile spor öğretmenleri 27 Haziran-03 Temmuz 2022 tarihleri arasında İtalya'da İşbaşı gözlemi yapmışlardır ve spor alanında eğitim almışlarıdır. Projenin hareketlilik kısmında kurumumuzda görev yapan 3 spor öğretmeni ve okul müdür yardımcı olmak üzere toplamda 4 öğretmen yer almıştır. İtalya'da konumlu olan "Submeet – incontrarsi per crescere" adlı kurum hareketlilik kısmında öğretmenlerimize işbaşı eğitimi için ev sahipliği yapmıştır

Bu proje ile hedeflediğimiz ve gerçekleştirdiğimiz amaçlarımız şu şekildedir.

-Polatlı ilçesinde yetişkinler arasında spora katılan bireylerin sayısında artış sağlamak

-İlçemizde lisanslı yetişkin sporcuların sayısını artırmak hatta master seviyesinde sporcular yetiştirmek ve onları lisanslandırmak

-Obesitenin yetişkinler arasında önlenmesi için spor kurslarına değişik metotlar ve yöntemlerin eklenmesi. Bu konuda ilçemizdeki diğer öğretmenlere de bu konuda rehberlik yapmak

-Spor kursu veren kurumların yapısını İtalya'da gözlemlemek. Kurumsal yapıyı ve izledikleri değişik stratejileri gözlemlemek. Ayrıca spor kurslarına devam eden kişilerin değişik kurslar sonunda nasıl belgelendirildikleri konusunda onların tecrübelerini yerinde incelemek

-Kurumumuzun Erasmus+ projeleri alanında yetkinliğini geliştirmek

-Katılımcıların mesleki gelişminlerine ek olarak yabancı dil gelişimlerine katkıda bulunmak

-Avrupa Birliği Vatandaşlığı ve Avrupa kültürü hakkında bilgi edinmek. İtalya kültürünü keşfetmek

-Network kurmak

Ekm

Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu Kapsamında 2-8 Ekim tarihlerinde Üsküp/Makedonya'da gerçekleştirilen öğrenci grup hareketliliğinde öğrenicilerimiz bilgisayar ve dijital becerilerini geliştirilerek sosyal faaliyetlere katılmaları sağlanmıştır.

Ağu

Kurumumuzla ilgili güncel haberleri web sitemizden, instagramdan ve facebooktan takip edebilirsiniz.

Tem

Polatlı Halk Eğitimi Merkezimizden 3 öğretmenimiz, Almanya'nın Regensburg şehrindeki VHS kurumunda yetişkin eğitimi akreditasyonu kapsamında 19-26 Haziran tarihleri arasında mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla; Yabancı Dil , Giyim Üretim Teknolojisi, Çocuk Gelişimi ,Yoga, Drama atölyelerinde iş başı gözlem gerçekleştirmiştir.

Haz

Kurumumuzun yönetici ve öğretmenlerine yönelik öfke kontrolü, empati ve bağımlılık ile ilgili seminer verildi.

May

Merkez binamızda 2 adet derslik görsel ve işitsel materyallerle donatılıp dil öğretimi için iyi bir şekilde hazırlanmıştır.