T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / POLATLI - Polatlı Halk Eğitimi Merkezi

Haberler

Nis

Polatlı Halk Eğitimi Merkezi binamızın giriş katında, camlı ve ışıklandırılmış bir sergi alanı oluşturuldu. Bu sergi alanında el sanatları kurslarımızda yapılan ürünlerden örnekler sergilenmektedir. 

Eyl

Çocuk gelişimi kursumuzda oyun etkinlikleri, fen-doğa deneyleri, orff schulwerk eğitimi, davranış eğitimine yönelik müzikli sanat etkinlikleri vb. etkinlikler yapılmaktadır. 

Tem

Nis

Burak Kahraman öğretmenimizin koordinesindeki İşaret Dili Kursumuz

Mrt

Şbt

Şbt

Bez dokuma atölyemizde dokunan dikilen baskısı yapılan giyim ve heybelerimiz kullanıma hazır

Ock

POLATLI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ Merkezimiz bünyesinde; Özel eğitime ihtiyacı olan " hafif, orta ve ağır düzey otizmi olan ve hafif, orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli bireylere" yönelik olarak çok farklı alanlarda kurslar açılabilmektedir. Normal kurslarımızın açılabilmesi için en az 12 ( on iki) kursiyer şartı aranırken, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik kurslarda kursiyer yeter sayısı sadece 1 (bir) dir. Dolayısıyla özel eğitime ihtiyacı olan "tek bir bireye" bile farklı alanlarda kurs açabilmekteyiz. Bu kurslar spordan el sanatlarına kadar büyük bir çeşitliliğe sahiptir. Belirtilen kurslarımıza kayıt yaptırabilmek için, vatandaşlarımızın merkezimize bizzat başvurmaları yeterlidir. Kurslarımızdan yararlanmak üzere "özel eğitime ihtiyacı olan tüm bireylerimizi ve ailelerini" merkezimize bekliyoruz. Saygılarımızla

Kas

Bilgisayarlı muhasebe kursumuz merkezimizde Menderes Okçu tarafından haftaici hergün 09.00 - 15.00 a kadar verilmektedir. Başvurular merkezimizden bizzat alınmaktadır.         

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler muhasebe ve finans alanında;

1)Finans,muhasebe ve dış ticaret gibi ticari faaliyeti olan her türdeki kurum/kuruluşlar 

2)Muhasebe,muhasebe ve mali müşavirlik, yeminli mali müşavirlikler.

3)Şirket ve İşletmelerin muhasebe birimleri vb. yerlerde çalışabilirler.

Kas

Kursumuz İMKB ortaokulunda 08.45 de başlayıp 13.45 de bitiyor.

Kilim geçmişte orta Asya'da göçebe yörüklerin soğuktan korunmak amacıyla genelde desenli,havsız,iki yönlü yünden dokudukları  ihtiyaç malzemesi olarak ortaya çıkmıştır, şimdi ise etnik yapısı nedeniyle dekorasyon ürünleri olarak kullanılmaktadır, kilimde ki motiflerin herbiri ayrı birer anlam ifade eder, eli belinde kadını, koç erkeği temsil eder, hayat ağacı bereketi bolluğu, küpe, sandık evlenmek isteyen genç kızların duygularını. Daha birçok desen vardır hepsinin de anlamları farklıdır.

Ekm

Arzı Demirkaya öğretmenimizin Hijyen Kursu. 

Hijyen eğitimi yönetmeliği kapsamında gıda ve su sektöründe çalışanlar hijyen eğitimi almak mecburiyetindedirler bu kapsamda açılan hijyen kursumuz.

Ekm

ENİSE KILIÇARSLAN öğretmenimizin verdiği bilgisayar kursları hafta içi her gün sabah 8.45-13.00 saatleri arasındadır. Ayrıca Sabah, Öğle ve Hafta Sonu kurs kayıtlarımız da devam etmektedir.

Bilgisayar İşletmenliği kurslarımız 163 saattir. Bu kurslarda;

·         Bilgisayara Giriş,

·         İnternet ve E-Posta Yönetimi,

·         Bilgi Güvenliği Bilinçlendirme Eğitimi,

·         Ofis Programları (Word, Excel, Power Point) konuları işlenmektedir.

Şbt

Sevda Atak öğretmenimizin verdiği EL SANATLARI Kursumuz çarşamba 13.00-17.00, perşembe, cuma 09.00-15.00 saatleri arasında merkez binamızda faaliyet göstermektedir. 

Kursumuzda Çarpana Dokuma, Boncuk ve Epoksi Takı, Kapı Süsleri, Kokulu Taş, Jel Mum, Mis Sabun, Filografi, Ahşap Boyama, Deniz Taşı Süsleme, Keçe vb. daha birçok alt dalda kursiyerlerin istekleri doğrultusunda ürünler yapılmaktadır.

Şbt

Kursumuzda 0-72 ay arasındaki çocukların bakımına ve eğitimine yönelik etkinlik planlamaları ve uygulamaları yapılmaktadır.

Gökçe GÜLCAN öğretmenimiz tarafından Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri 10.00-14.00 saatleri arasında Sakarya İlkokulunda derslerimiz devam etmektedir.

Şbt

Bilgisayar Öğretmenimiz Enise KILIÇARSLAN'nın verdiği Arduino Kursumuz toplamda 56 saat olup, yeterli başvuru oldukça açılmaktadır. 

Arduino açık kaynak kodlu, üzerinde çeşitli sensörler barındıran, mikroişlemci ve farklı kodlar ile devreler kurabileceğiniz proje geliştirme platformudur. Arduino ayrıca robotik programlama olarak da adlandırılmaktadır.

Arduino projeleri gerçekleştirmek için elektronik bilgisi de gerekir. Kursumuzun temel amacı da, Arduino programlamanın yanı sıra projeleri gerçekleştirebilecek kadar elektronik bilgisini de kursiyerlerimize aktarmaktır.